shaved legs tan

Epilarea definitiva IPL


Tratament sigur prin tehnologia IPL.

Îndepărtarea permanentă a părului nedorit a devenit o prioritate, acum ușor de abordat cu ajutorul epilării definitive!
Sistemul de epilare IPL. Diferența dintre sistemul de epilare IPL și sistemul Laser
Un sistem IPL foloseşte o sursă de lumină largă, policromatică pe care o filtrează după nevoile procedurii ce urmează a fi executată. Mai exact, lumina este produsă într-o lampă cu descărcare de tip Flash (Blitz), de scurtă durată, în toate direcţiile, pe un spectru larg de lungimi de undă. Filtrele sistemului IPL sunt cele care ne permit să ne adresăm specific problemelor pielii. Filtrul pentru epilarea definitivă permite trecerea undelor ce duc la îndepărtarea firului de păr prin încălzirea și arderea rădăcinii acestuia și a papilei ce hrănește rădăcina firului de păr. Sistemele IPL sunt mai puțin complexe decât sistemele LASER și deci mai ușor de utilizat. În traducere, sistemul LASER – Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation sau Lumină Amplificată prin Emisie Stimulată a Radiației, produce o lumină mai specială, monocromatică, mult mai greu de controlat și folosit. Sistemele Laser au eficacitate similară cu cele IPL în epilarea definitivă și tratamentul rozaceei, însă există tratamente ce pot fi efectuate doar cu laserul cum ar fi îndepărtarea tatuajelor și tratamentul vaselor de sânge aflate în profunzime.
IPL graphic transparent
Despre cresterea firului de par si principiul epilarii definitive
Părul parcurge in crestere trei etape de evoluţie : anagen – părul este în stare activă de creştere, cu radacina ataşata de papila (responsabila de cresterea unei noi radacini si a unui nou fir de par atunci cand apelam la metode de epilare clasice); catagen – părul este detaşat de papilă însă continuă să fie hrănit de această şi să crească; si telogen – părul încetează să mai crească, este detaşat complet de papilă, migrează spre suprafaţă, urmand ca, treptat, sa căda, dupa care procesul se repeta). Eficacitatea epilarii definitive se bazeaza pe arderea, in cadrul fiecarei sedinte a firelor de par a caror radacina se afla inca atasata de papila cat si arderea papilei, adica faza anagen.
Zonele uzuale de tratament si procentele de par indepartat permanent in cadrul fiecarei sedinte IPL
Axila si zona inghinala In etapa anagenă gasim aproximativ 30% din firele de par, restul de 70% fiind in etapa telogenă, asadar, intervalul recomandat intre 2 sedinte este de 5 săptămâni. Picioare In etapa anagenă gasim aproximativ 20% din firele de par, restul de 80% fiind in etapa telogenă, asadar, intervalul recomandat intre 2 sedinte este de 5-6 săptămâni. Spate şi piept In etapa anagenă gasim aproximativ 15% din firele de par, restul de 85% fiind in etapa telogenă, asadar, intervalul recomandat intre 2 sedinte este de 6 săptămâni. Contraindicaţiile acestui tratament
IPL zones
Tratamentul complet de epilare definitiva
În general, pentru a scăpa de părul nedorit, sunt necesare intre 6 si 10 şedinţe, fiecare sedinta din primele 4-5 fiind necesara la interval de 5 sau 6 saptamani, urmatoarele sedinte fiind necesare la 6-8-10 saptamani, umand ca spre finalul tratamentului, intervalele sa ajunga la 3 sau 4 luni. Numarul de sedinte necesare pentru indepartarea completa a parului nedorit variaza in functie de caracteristicile fiecărei persoane (culoarea pielii, culoarea părului, localizarea in adancime a rădăcinii, sexul şi vârsta persoanei) dar si de zona tratata. Luand in considerare fazele cresterii firului de par si caracteristicile diferite ale fiecarei persoane, durata unui tratament complet poate ajunge la un an şi jumătate.

Pulsed Light sau Lumina Intens Pulsată este o tehnologie modernă dedicată tratamentelor corporale şi faciale. Aceasta poate fi utilizata pentru îndepărtarea permanentă a părului nedorit de pe orice suprafaţă a corpului (epilarea definitivă), pentru îndepărtarea leziunilor superficiale pigmentate (petele solare), pentru ameliorarea leziunilor vasculare superficiale (rozaceea), dar și in tratamente ce urmaresc intinerirea pielii, rezultatele fiind vizibile încă de la prima şedinţă.

Epilare definitiva IPL

Tags: No tags

Comments are closed.